Årets Pixel Junior-pristagare 2024

Årets Pixel Junior-pristagare 2024

Tack för en fantastisk festivaldag, sammanlagt visades 57 skånska Junior-kortfilmer. Tack alla som skickat in sin film – fortsätt att skapa film som väcker känslor och berör! Nedan presenteras årets Pixelvinnare 2024 i åldersgruppen 0-15 år.

Bästa Film Flugvikt: Bob the Blob (Alice Sandblom)

Juryns motivering: Filmen har en typisk animationsteknik samt ett kul och unikt koncept. Bob the Blob utforskar internet på ett roligt sätt. Den är högst aktuell i sin story som speglar den digitala samtiden. Man kittlas att se mer!

Bästa Animation Flugvikt: Kapibaran och tjuven (Josephine Troedsson & Vincent Eriksson)

Juryns motivering: Filmen har ett underfundigt och klart bildspråk som binder alla trådar till en helhet. Filmskaparna har använt sig av avancerade kameravinklar samt fina kläder, detaljer och bildspråk för att berätta historien.

Bästa Berättelse Flugvikt: Körvos galaktiska äventyr 2 (Max Lindh, Nils Ragnar, Emil Krohn & Max Herstedt)

Juryns motivering: Med en klar och humoristisk berättelse tar denna film med oss på en resa genom galaxen och kampen mot den galna Vivino, och ett illasinnat potatismos. Om detta är Körvos andra äventyr blir man ju lite nyfiken på vad som hände i ettan.

Bästa Film Lättvikt: De Tre Idioterna (Ari Lee, Ivo Lee & Egon Kleist)

Juryns motivering: Förutom att filmskaparna verkligen har lyckats skapa en episk berättelse i det lilla formatet, använder de sig av avancerad teknik, väl vald ljud och musiksättning samt flera olika sceniska miljöer och material. En komplett film skapad med mycket humor och kreativitet.

Bästa Animation Lättvikt: 3X 2D i 1 (Caspar Loodberg)

Juryns motivering: Här har animatören lyckats skapa tre filmer där var film bara är 10 sekunder. Men mer behövs inte när animationen och humorn är knivskarpa i all sin enkelhet. Filmskaparen visar en stor mognad och talang som animatör.

Bästa Berättelse Lättvikt: De Tre Idioterna (Ari Lee, Ivo Lee & Egon Kleist)

Juryns motivering: Filmen har en humoristisk och genomtänkt historia, där tre öldrickande figurer åker igenom en portal och tvingas hjälpa och rädda en stad, trots att de är idioter. En riktigt bra berättelse som fångar publiken från början till slut.


Stort Grattis till alla pristagare och tack till alla besökare, pixelteamet, volontärer, Landskrona Stad och Landskrona Teater. 

Pixel Skånes Kortfilmsfestival arrangeras av Film i Skåne och 2024 samarbetar vi med Landskrona Stad.

Publicerad
Visa alla Nyheter