Förra året steg komikern Hanna k Mölstad upp på scen som konferencier för Pixelgalan 2024. Hon skapade tillsammans med teamet, juryn och alla talanger en viktig, festlig, och rolig gala. Hanna ledde kvällen med trygg och säker hand, såg till att spotlighten hamnade på de fantastiska filmskaparna men roade samtidigt publiken med kvick humor och spontana frågor.
”Jag ser sjukt mycket fram emot att få leda ännu en riktigt grym Gala! Att få jobba med Pixelteamet och Landskrona teater är en ära men främst längtar jag efter att få inspireras och förundras över all talang, fantasi och djupare budskap som finns bland de nominerade.”
Prisutdelning Pixel Junior: 16:30-17:30, Salongen Landskrona teater Prisutdelning Pixel 16-100: 18:00-19:30, Salongen Landskrona teater
Hanna K Mölstad är komiker från Malmö och ses på Malmös egna scener som Oslipat och Under Jord till Teckomatorps Humorfabrik och RAW i både Stockholm och Göteborg. Hon bokas även som komiker till företag och på privata fester samt är konferencier på arrangemang och events.
Hanna presenteras ofta som sjukligt pigg och glad och är snabb i snacket när hon vrider på sitt och andras liv och ser till att publiken är med. Oslipat beskrev henne senast som en ”otvungen personlighet som är otroligt lätt att gilla och får det att se enkelt ut att göra pricksäker humor”. Någon annan beskrev henne som osedvanligt rolig och smart, det var nog hon själv.
Hanna lyckas med kombinationen att skapa en varm men tillåtande stämning. Kör även stand up på engelska.
Hanna jobbar även för att förbättra måendet hos ungdomar, just nu via idrott, och kan inte sluta vara nyfiken på varför människor är som dom är. Hanna var tidigare sjuksköterska inom psykiatrin och har även arbetat som massör.
Vinjettskaparen för Pixel 2025 är konstnären och filmskaparen Lena Bergendahl.
Lena Bergendahl är en konstnär verksam i Malmö som främst arbetar med kortfilm, videoinstallation, fotografi, skulptur och text. Genomgående i hennes arbete är frågor om bildberättande, mänsklighetens vara, gränsdragningar mellan natur och teknologi samt uppluckringen av dessa gränser.
Hennes arbeten har nyligen visats på Gislaveds Konsthall, Gislaved (2024), IASPIS, Stockholm (2023), Galleri Gerlesborg, Hamburgsund (2023), Vermilion Sands, Köpenhamn (2022) och Galleri Format, Malmö (2021). Hon är just nu aktuell med soloutställningen The Human Orchid som visas på Ystads Konstmuseum t.om. 19 Oktober 2025.
Vi ser fram emot att ta del av hennes vinjett den 26 april 2025
Stillbild ifrån Lena Bergendahls vinjettfilm till Pixel Skånes Kortfilmsfestival 2025
Nytt för i år är att filmskapare under 15 år har fått göra vinjettfilmer till Pixel Junior! Och till vår stora glädje har vi inte bara en utan två stycken fantastiska filmer som kommer att visas innan varje Juniorfilmpass på Biograf Maxim samt under Pixel Juniors prisutdelning på Landskrona teater!
Vinjetten ifrån kulturskolan i Landskrona är skapad av Folke Strandsjö, Adrian Smolinski och David Sohili och är en fartfylld resa längst stadens gator där vårt kära ”Pixeldjur” blir till mer än bara en logotyp.
Stillbild ifrån Folke Strandsjö, Adrian Smolinski och David Sohilis vinjettfilm
Vinjettskapare ifrån Landskronas kulturskola: Folke Strandsjö, Adrian Smolinski och David Sohili.
Vinjetten ifrån Lunds kulturskola är skapad av Bára och kastar oss rakt in i en mysig biosalong tillsammans med ett gäng skojiga karaktärer som är riktigt sugna på att titta på lite skånsk kortfilm!
Stillbild ifrån Báras vinjettfilm
Tusen tack för de fina vinjettfilmerna till Pixel Junior!
Pixel Junior bjuder på filmvisning med 47 filmer från skånska filmskapare mellan 0-15 år, följt av en spännande prisutdelning ledd av komikern Hanna K Mölstad. Det blir polaroid-fotohörna, tatueringsstudio, livemusik av elever från kulturskolan i Landskrona, manusverkstad med POPiNTV, skådespelarintervju med KulturCrew och alla barn bjuds på prisutdelnings-fika, men fokus är såklart på biovisningen! Vi ses den 26 April i Landskrona.
Nytt för i år är att vi har två nya spännande priser, som delas ut i vardera viktklass – ”Bästa Filmfoto” samt ”Bästa Ljud”. Traditionsenligt utses även ”Bästa Film”, ”Bästa Berättelse” och ”Bästa Animation”. Detta gör att vinstchansen ökar betydligt så håll tummarna för dig eller din kompis som skickat in film.
Filmpassen visas på Biograf Maxim i Landskrona och Prisutdelningen kommer att hållas på Landskrona Teater och då det finns begränsat antal platser i salongerna ber vi dig som är med i filmtävlan att komma i god tid för att vara säker på att få en plats.
11:00-11:30 Regionala Kulturskolan och Film i Skåne berättar mer om filmverksamheten inom kulturskolan och det regionala filmkollot på höstlovet, där deltagare från 2024 visar och berättr om sina filmer.
13:30-16:00 Pixel Junior Filmpass, med start 13:30, 14:20 och 15:10. Samma filmpass kommer att visas parallellt i salong 2 och 3 på Biograf Maxim. Vänligen se festivalprogrammet för att se när din film visas!
13:30-16:15 POPiNTV:s manusverkstad i foajén på Biograf Maxim, där barn får testa att skapa karaktärer, platser och objekt till sina egna berättelser.
14.00-16.00 Tatuera dig med pixeldjuret & ta polaroidbilder i Pixels fotohörna, Biograf Maxim
16.00-16.20 Livemusik av elever från kulturskolan i Landskrona, Utanför Landskrona teater
16:00-16.30 Pixel bjuder på fika och frukt till Pixel Junior Filmskapare, Övre foajén på Landskrona teater. Ladda batterierna med cupcake eller frukt i väntan på att ta plats i salongen för den spännande prisutdelningen.
16:30-17:30 Prisutdelning Pixel Junior (0-15 år) Salongen i Landskrona teater under ledning av komikern Hanna K Mölstad
POPiNTV Studio – Prova POPiNTV:s nya manusverktyg. Med vårt nya verktyg kan man göra skapa manus och göra karaktärer, platser och objekt till sin film.Vill du vara med att prova? Vi kommer publicera de bästa bidragen i POPiNTV.
Kulturskolan i Landskrona– Live musik Under Pixel Junior får vi också njuta av livemusik från elever från Kulturskolan i Landskrona. Det blir en fartfylld och fin stund med fyra slagverkare, tre saxofoner, en klarinett, två trumpeter och två tromboner. Eleverna som spelar: Brage Noklestad saxofon, Ziqi Jin klarinett, Lirak Gashi saxofon, Roberto Shakhov saxofon, Frank Champion percussion, Hanna Hjalmarsson trumpet, Isadora Axelsson trombon, Simon Tegbrink percussion, Wilmer Westerlund percussion, Maria Koroleva saxofon. Medverkande lärare: Johan Hallström Andreas Ralsgård
Pixel-jury 2024 Pixel Junior För åldrarna 0-15 år bestod juryn av:
Daniel Bezares Om Daniel Bezares: Daniel S. Bezares är en filmfotograf och prisbelönt dokumentärfilmare baserad i Köpenhamn och Malmö. Inspirerad av sin farfars 35mm-fotokamera fann han tidigt sin passion för visuellt berättande. Efter att ha studerat vid Den Danske Kort- og Dokumentarfilmskole (2012) avancerade han från 1st AC och Gaffer till nuvarande filmfotograf, samtidigt som han regisserar dokumentärer. Hans arbete, som visats på Vice, Al Jazeera, Netflix och SVT, har vunnit internationella priser. Daniel är även VD och medgrundare av produktionsbolaget Camera X tillsammans med sin partner Filson Ali.
Emilia Ekman Larson Om Emilia Ekman Larson: Emilia Ekman Larsonär en Malmö-baserad dokumentärfilmare och regissör som mestadels arbetar med egna dokumentärfilmer där hon regisserar och fotar själv. 2019 skrev och regisserade hon “Mensspread” som är en blodig mens-musikal som riktar sig till barn och unga. Filmen vann pris på Pixel 2020 för “Bästa musik”.
Under 2025 kommer Emilia att göra sin långfilmsdebut på SVT med filmen “Farmors leriga händer” som är en dokumentärfilm om hennes farmor, keramikern Lisa Larson. Emilia vill efter sin dokumentärfilm gärna jobba mer med film som riktar sig till barn och unga, då det är den viktigaste målgruppen enligt henne!
Christian Zetterberg Om Christian Zetterberg: Christian Zetterbergär prisbelönt regissör och producent med ett stort engagemang för barn- och ungdomsfilm. Han utforskar ofta teman som identitet, relationer och mänskliga rättigheter i sitt berättande. Hans filmer har uppmärksammats internationellt, och han har bland annat tilldelats ECFA-priset för bästa europeiska barnfilm 2022.
Idag arbetar han på SVT Barn i Malmö, där han producerat program som Skills och Full Koll samt castat barn för serier som Kalas och Jakten på Sommarskuggan.
Priser för Pixel Junior 2024
7-12 år Flugvikt Junior Bästa Film Flugvikt Junior Bästa Berättelse Flugvikt Junior Bästa Animation Flugvikt Junior Bästa Filmfoto Flugvikt Junior Bästa Ljud Flugvikt
13-15 år Lättvikt Junior Bästa Film Lättvikt Junior Bästa Berättelse Lättvikt Junior Bästa Animation Lättvikt Junior Bästa Filmfoto Lättvikt Junior Bästa Ljud Lättvikt
OBS! Minivikt 0-7 år utgår då vi inte fick in några filmer i den kategorin.
Hanna K Mölstad – Konfrencier för prisutdelningar på Pixel Skånes Kortfilmsfestival 2025
Förra året steg komikern Hanna k Mölstad upp på scen som konferencier för Pixelgalan 2024. Hon skapade tillsammans med teamet, juryn och alla talanger en viktig, festlig, och rolig gala. Hanna ledde kvällen med trygg och säker hand, såg till att spotlighten hamnade på de fantastiska filmmakarna men roade samtidigt publiken med kvick humor och spontana frågor.
”Jag ser sjukt mycket fram emot att få leda ännu en riktigt grym Gala! Att få jobba med Pixelteamet och Landskrona teater är en ära men främst längtar jag efter att få inspireras och förundras över all talang, fantasi och djupare budskap som finns bland de nominerade.”
Prisutdelningen kommer att hållas på Landskrona Teater och då det finns begränsat antal platser i salongen ber vi dig som är med i filmtävlan att komma i god tid för att vara säker på att få en plats.
Nedan presenteras årets jurymedlemmar. Jurymedlemmarna för Pixel Skånes Kortfilmsfestival är olika från år till år. Tillsammans har jurymedlemmarna en vid bredd professionella roller och erfarenhet. Juryn lägger mycket tid på att både titta på filmerna, fundera diskutera och besluta vilka som till sist ska får ta del av ett pris. Besluten kan vara utmanande att fatta då det finns många filmer med hög konstnärlig kvalitet och skickligt hantverk.
Pixel-jury 2025 Mellanvikt – Sumovikt
För åldrarna 16 år och uppåt bestod juryn av:
Sara Chaanhing Kennedy Om Sara Chaanhing Kennedy: Sara Chaanhing Kennedy från Ystad arbetar som skådespelare och gör både film, Tv, teater och röstjobb. Hon har medverkat i den amerikanska tv-serien ABSENTIA- AMAZON PRIME, EN HELT VANLIG FAMILJ- NETFLIX, UNGA SOPHIE BELL som filmades i Ystad och SVT-produktionerna FEJK och SUGARBABE för att nämna några. I vår är hon aktuell i Netflixfilmen UTE OCH CYKLAR. Läs gärna mer om Sara på hennes hemsida www.sarackennedy.se
Malin Wahlberg Om Malin Wahlberg: Malin Wahlberg är producent baserad i Malmö. Hon har en bakgrund inom PR, marknadsföring och eventproduktion, och kommer senast från Oatly. Men havredrycken har nu bytts ut mot film, och idag arbetar hon på Way Creative Films. Där är hon involverad i flera filmer som just nu är i utveckling, samt med den kommande Netflix-långfilmen The Swedish Connection, som för närvarande är i postproduktion.
Christofer Nilsson Om Christofer Nilsson: Christofer Nilsson är manusförfattare och regissör baserad i Malmö. I hans filmer porträtteras ofta problematiska karaktärer genom tematik rörande ensamhet, klass och brustna drömmar på Sveriges landsbygd. Hans förra kortfilm, den svensk-franska samproduktionen “Balladen”, vann bl.a. pris för bästa film på Pixel 2024 och distribueras av SVT och ARTE France. Nu är han i post med sin nästa kortfilm, “Dancing Pigeons”, och utvecklar sin debutlångfilm med stöd av Moving Sweden och Film i Skåne.
Matilda Henningsson Om Matilda Henningsson: Matilda Henningsson är filmklippare baserad i Malmö och Köpenhamn. Sedan examen från Den Danske Filmskole 2021 har hon arbetat med dokumentärer, kortfilmer, långfilmer och tv-serier. Just nu arbetar hon med en dokumentärfilm regisserad av Tanja In Wol Sørensen, producerad av Tambo Film.
Gilda Naumanen Om Gilda Naumanen: Gilda Naumanen är producent & regissör baserad i Malmö. Hon arbetar med både fiktion och dokumentär och är med och driver produktionsbolaget Carbs Film där hon som producent samarbetar med andra regissörer, men även regisserar egna projekt. Sedan sin första film SELFIE (2017) har Gilda bla. producerat flera prisbelönta kortfilmer, som Jag skiner inte utan er mina bröder och Punani Steam. Hösten 2022 långfilmsdebuterade hon med dokumentären Black Angels, en samproduktion med SVT och Film i Skåne. Filmen gick upp på bio och visades därefter på SVT.
Pixel-jury 2024 Pixel Junior För åldrarna 0-15 år bestod juryn av:
Daniel Bezares Om Daniel Bezares: Daniel S. Bezares är en filmfotograf och prisbelönt dokumentärfilmare baserad i Köpenhamn och Malmö. Inspirerad av sin farfars 35mm-fotokamera fann han tidigt sin passion för visuellt berättande. Efter att ha studerat vid Den Danske Kort- og Dokumentarfilmskole (2012) avancerade han från 1st AC och Gaffer till nuvarande filmfotograf, samtidigt som han regisserar dokumentärer. Hans arbete, som visats på Vice, Al Jazeera, Netflix och SVT, har vunnit internationella priser. Daniel är även VD och medgrundare av produktionsbolaget Camera X tillsammans med sin partner Filson Ali.
Emilia Ekman Larson Om Emilia Ekman Larson: Emilia Ekman Larsonär en Malmö-baserad dokumentärfilmare och regissör som mestadels arbetar med egna dokumentärfilmer där hon regisserar och fotar själv. 2019 skrev och regisserade hon “Mensspread” som är en blodig mens-musikal som riktar sig till barn och unga. Filmen vann pris på Pixel 2020 för “Bästa musik”.
Under 2025 kommer Emilia att göra sin långfilmsdebut på SVT med filmen “Farmors leriga händer” som är en dokumentärfilm om hennes farmor, keramikern Lisa Larson. Emilia vill efter sin dokumentärfilm gärna jobba mer med film som riktar sig till barn och unga, då det är den viktigaste målgruppen enligt henne!
Christian Zetterberg Om Christian Zetterberg: Christian Zetterbergär prisbelönt regissör och producent med ett stort engagemang för barn- och ungdomsfilm. Han utforskar ofta teman som identitet, relationer och mänskliga rättigheter i sitt berättande. Hans filmer har uppmärksammats internationellt, och han har bland annat tilldelats ECFA-priset för bästa europeiska barnfilm 2022.
Idag arbetar han på SVT Barn i Malmö, där han producerat program som Skills och Full Koll samt castat barn för serier som Kalas och Jakten på Sommarskuggan.
Pixel-urvalsjury 2024 Urvalsjuryn (för alla åldrar) bestod av representanter för Film i Skåne.
Prisutdelning och Pixel-priser
Prisutdelningen för filmtävlan i åldern 16 år och uppåt kommer att äga rum mellan 18:00-19:30 i salongen på Landskrona teater.
Pixel är Regional uttagning för Novemberfestivalen Filmer som ärofyllt nomineras till Novemberfestivalen, utses av Pixeljuryn. Visning, resa, mat och boende ingår, vissa år har vi även möjlighet att nominera ytterligare en vinnare under 27 år. De filmerna som blir direktnominerade till Novemberfestivalen är: Bästa Film 16-19 år Bästa Film 20-26 år.
Pixeljuryns ärofyllda fokus-priser: Bästa Film 16-19 år Bästa Film 20-26 år. Bästa Film 27 + Bästa Regi Bästa Foto Bästa Klipp Bästa Ljud Bästa Originalmusik Bästa Skådespelare / ensamble Bästa Mask och Kostym Bästa Scenografi
PixelsSpecialpriser med utomstående jury och insats i priset: NYHET 2025 introducerar Pixel ett helt nytt pris för den äldre ålderskategorin 16-100 år. Priset är ett samarbete med Slugger Film som utser ”Bästa animation” där vinnaren får ett stipendie på 10 000 kr samt ett studiebesök på Slugger Films studio.
Bästa manus Priset för bästa manus utses av Anagram och priset och består av ett studiebesök på Anagram samt ett stipendium på 10 000 kr.
Bästa Animation Priset för bästa animation utses av Slugger Film och priset och består av ett studiebesök på Sluggerfilm samt ett stipendium på 10 000 kr.
Bästa Dokumentär Priset för bästa dokumentär utses av Doc Lounge och priset består av en filmvisning av vinnarfilmen samt ett guldkort.
Bästa Fantastiska Film Priset för bästa fantastiska film utses av Lund Fantastic Film Festival och består av en visning av vinnarfilmen samt ackreditering till hela festivalen.
Sist men inte minst så utses vinnaren av Pixel Talent Award – ett av Sveriges största kortfilmspriser, i år värderat till 220 000 kr! I juryn för Pixel Talent Award finns Film i Skåne, Filmcentrum Syd, Centrum för Dramatik Syd, BoostHbg, Wehaveaplan samt Solid Entertainment, som gemensamt står för insatserna som ingår i Pixel Talent Award.
Prisutdelningen för Pixel Junior tar plats i salongen på Landskrona teater med start 16:30 De priser som kommer att delas ut är:
Flugvikt Junior Bästa Film Flugvikt Junior Bästa Berättelse Flugvikt Junior Bästa Animation Flugvikt Junior Bästa Filmfoto Flugvikt Junior Bästa Ljud Flugvikt
Lättvikt Junior Bästa Film Lättvikt Junior Bästa Berättelse Lättvikt Junior Bästa Animation Lättvikt Junior Bästa Filmfoto Lättvikt Junior Bästa Ljud Lättvikt
PIXEL FILMTÄVLAN Klassindelning för filmtävlan: Flugvikt: 7-12 år Lättvikt: 12-15 år Mellanvikt: 16-19 år Tungvikt: 20-26 år Sumovikt: 27 år+
Novemberfestivalen PIXEL är regional uttagning till Novemberfestivalen – arena för ung svensk film. Vinnarna för Bästa film i Mellanvikt och Tungvikt får en direktnominering med resa, boende och biljett till Novemberfestivalen.
Pixel-teamet är glada att kunna presentera årets nominerade till Pixel Talent Award 2025, ett av Sveriges största kortfilmspriser:
Kaan Orgunmat – med det kommande projektet ”Avflagning” Andromeda Lundén – med det kommande projektet ”How to Disappear Completely” Vilhelmina Trost – med det kommande projektet ”Kvarlåtenskap” William Fidler – med det kommande projektet ”Låt oss fly” Isak Dizdarevic – med det kommande projektet ”Blådårar” Tind Soneby Wäneland – med det kommande projektet ”I, PHONE”
Filmskaparna kommer att presentera sitt kommande projekt på matscenen på Landskrona teater kl. 12:00. Vinnaren presenteras under prisutdelningen som börjar 18:00 samma kväll.
Synopsis: Katti, en sjuksköterska med en komplicerad relation till sin far Harald, tar emot honom på äldreboendet där hon arbetar – men under falska förevändningar och utan att avslöja att de är släkt. Han har långt framskriden cancer som spridit sig till hjärnan och har med tiden glömt sin sista önskan: att avsluta sitt eget liv. För Katti är Harald mer än en patient – han är fadern hon länge försökt distansera sig från, en man vars frånvaro och sårande handlingar har format henne. Detta är hennes sista försök att närma sig honom innan han dör, men när en av Haralds gamla vänner besöker boendet och berättar att han aktivt sökte efter ett vapen för att ta sitt liv, tvingas Katti inse att hans dödsönskan var verklig och inte en impulsiv tanke. Samtidigt brottas hon med sin egen bitterhet och det etiska dilemmat hon ställs inför. På äldreboendet fortsätter hennes arbetsdagar, där de boende – alla med olika inställningar till livets slut – påverkar henne på sätt hon inte förväntat sig. Vissa klamrar sig fast vid livet, andra väntar på sin tur att dö. När hennes inre konflikt växer börjar hon omedvetet pilla på den spruckna färgen utanför sin fars rum, en gest hon inte reflekterar över men som speglar det hon själv går igenom – ett skal som långsamt flagnar, en sanning som inte längre går att ignorera. Avflagning är en berättelse om försoning, skuld och den moraliska gråzon där liv och död möts.
”Väldigt glad och tacksam för nomineringen. Ser fram emot att ta med det här personliga och utmanande projektet till Pixel och få dela det med andra!”
KaanOrgunmat
Regissör: Andromeda Lundén Kommande projekt:”How to Disappear Completely”
Synopsis: Evie and Bacia drar från sina liv till Norge för en undanflykt från depression och kriser där hemma. Båda i hopp om att trösta den andre. Väl där återupptäcker de sin kärlek till Sagan om ringen och bondar över deras delade passion i sagovärlden. Men det tar inte lång tid förrän verkligheten kommer ikapp dem.
”Tack Pixel för denna stora ära! Min första reaktion var ett ord jag inte kan använda här som börjar på F. Skräckblandad förtjusning, firande och F*** nu måste jag stå på scen och komma med något vettigt. Trots denna reaktion så är jag otroligt tacksam och så tack för nomineringen, men det är läskigt när saker man vill ska hända faktiskt händer. Det betyder jättemycket för mig!”
Synopsis: Kvarlåtenskap är en stopmotion-animerad kortfilm där vi lär känna den kroniskt ensamme nyexaminerade sjuksköterskan Rut och hennes eskalerande relation till en ask som hon en dag fått i arv av en rik släkting. Det är en film om övertänkade, besatthet, längtan och girighet.
”Wow, så kul! Att bli nominerad till Pixel talent award känns inte bara som en enorm chans att etablera mig som nyinflyttad filmskapare i Skåne utan även en chans för mig att få representera södra Sveriges underbara animationsbransch. Det är en ära och jag är så taggad på att få babbla öronen av juryn och publiken.”
Vilhelmina Trost
Regissör: William Fidler Kommande projekt:”Låt oss fly”
Synopsis: Albin och Engla, nio år, snorklar i en å djupt inne i skogen. Deras lek bryts plötsligt av sirener och skott. Rädda och förvirrade söker de skydd, och det enda stället de hittar är under vattnet. Där, med vattenytan som en tunn gräns till vuxenvärlden ovan, väntar de på att faran ska passera. I verkligheten är det hela bara en militärövning, men det vet ju inte barnen.
”Det är en stor ära att ha blivit nominerad till Pixel Talent Award, ett fint tecken på att man arbetar i rätt riktning. Det ska bli en fantastisk rolig festival och jag ser fram emot att få dela mitt projekt med likasinnade.”
Synopsis: En läskstöld i matbutiken leder två äventyrslystna graffitipojkar till en kamp mot auktoriteterna, med en kontroversiell polisman som tar till drastiska metoder för att få till ett gripande.
”Ett steg i rätt riktning som gör en taggad på att ta sig an större och mer krävande projekt. Jag ser fram emot ett spännande möte med andra entusiaster som förhoppningsvis kan ge näring åt filmlandskapet under lång tid framöver!’’
Synopsis: Det är fredag och Linn har minst sagt planer. Hon ska sminka sig, ligga med sitt kk, duscha, stötta sin nydumpade bästa vän, swisha tillbaka ett lån, köpa ladd, laga middag, svajpa på tinder, dricka upp resten av vinet och stalka sitt ex nya tjej på instagram. Men vad händer när hennes telefon vänder sig mot henne?
”Att bli nominerad för en av sina nya idéer betyder så mycket, och ger precis den där lilla extra knuffen man behöver för att hålla uppe motivationen! Tack!”
Tind Soneby Wäneland
Kort om Pixel Talent Award
Pixel Talent Award är ett av Sveriges största kortfilmspriser, som årligen delas ut under Pixel Skånes Kortfilmsfestival. Regissören ansöker med en färdig film och en beskrivning av ett nytt kortfilmsprojekt.
Pixel Talent Award är i år värderat till 220 000kr. I juryn finns Film i Skåne, Filmcentrum Syd, Centrum för Dramatik Syd, BoostHbg, Wehaveaplan samt Solid Entertainment, vilka också står för insatserna i vinsten.
Av prisets totala värde på 220 000 kr är 100 000 kr produktionsmedel från Film i Skåne där ett samproduktionsavtal skrivs. Projektet som får vinsten ska kunna producera filmen med dessa medel, det är tillåtet att söka ytterligare finansiering från andra finansiärer, stöd och stipendier. Filmen kan inte vara en del av en filmutbildning. Kortfilmen ska vara färdigställd inom 2 år och kunna visas på Pixel 2027.
Kort om insatserna i priset 2025
Film i Skåne: 100 000 kr produktionsmedel
BoostHbg: Coachtimmar kring publik, strategi och distribution
Wehaveaplan: Efterproduktion i form av grade (två dagar)
Solid Entertainment: Lån av teknik/utrustning
Filmcentrum Syd: Produktionsstöd, tex coachning, klipprum, mötesrum, lån av teknik
Centrum för Dramatik Syd: Förmedling och sponsring av manuscoach och rådgivning om 10 timmar.
PIXEL Skånes Kortfilmsfestival 2025 Festivaldatum: 26 April Plats: Landskrona Teater & Biograf Maxim i Landskrona Biljetter: Gratis, Välkommen!
Pixel Skånes Kortfilmsfestival arrangeras av Film i Skåne och både 2024 och 2025 så samarbetar vi med Landskrona Stad. Pixel kommer att ta plats på Landskrona teater och Biograf Maxim i Landskrona.
PIXEL Skånes Kortfilmsfestival startades 1996 och välkomnar sedan dess skånska filmskapare i alla åldrar att tävla med sina kortfilmer på max 15 minuter. PIXEL är en mötesplats både för nya talanger och den mer etablerade filmskaparen, varje år bjuds det på spännande samtal, workshops och en festlig prisceremoni där bland annat PIXEL Talent Award delas ut. PIXEL Skånes Filmfestival arrangeras av Film i Skåne i samarbete med Landskrona Stad 2025.
Tävlingsvikter för Pixel filmtävlan:
Minivikt 0-6 år Flugvikt 7-12 år Lättvikt 13-15 år Mellanvikt 16-19 år Tungvikt 20-26 år Sumovikt 27-100 år
Alla åldrar är välkomna! Kortfilm, max 15 minuter.