Pixel Talent Award hjärta Pitch your heart out

17:00-18:20

Matscenen, Landskrona Teater

Kort om Pixel Talent Award 
Pixel Talent Award – Ett av Sveriges största kortfilmspriser, i år till ett värde av 220 000kr. I juryn finns  Film i Skåne, Filmcentrum Syd, Centrum för Dramatik Syd, BoostHbg, Wehaveaplan samt Solid Entertainment. Vilka också står för insatserna i vinsten.

Av prisets totala värde på 220 000 kr är 100 000 kr produktionsmedel från Film i Skåne där ett samproduktionsavtal skrivs. Projektet som får vinsten ska kunna producera filmen med dessa medel, det är tillåtet att söka ytterligare finansiering från andra finansiärer, stöd och stipendier. Filmen kan inte vara en del av en filmutbildning. Kortfilmen ska vara färdigställd inom 2 år och kunna visas på Pixel 2026.

Kort om insatserna i priset 2024 
·       Film i Skåne: 100 000 kr produktionsmedel
·       Centrum för Dramatik Syd: Coachtimmar med individuell manuscoach
·       BoostHbg: Coachtimmar kring publik, strategi och distribution
·       Wehaveaplan: Efterproduktion i form av grade (två dagar) 
·       Solid Entertainment: Lån av teknik/utrustning
·       Filmcentrum Syd: Produktionsstöd, tex coachning, klipprum, mötesrum, lån av teknik

Pixel Skånes Kortfilmsfestival är den 27 april 2024 i Landskrona. Det kommer att bli en dag full av inspiration, möten med nya och gamla vänner i Skånes filmnätverk, spännande gäster, en pampig prisutdelning i Landskronas vackra teater och viktigast av allt – massor av skånsk kortfilm! 


Pixel-teamet är glada att kunna presentera årets nominerade till Pixel Talent Award 2024

Regissör: Diego Monsiváis García
Nytt projekt: Perdóname, förlåt

Synopsis: Dan är en halvsvensk-halvmexikansk ung kille som kämpar med att definiera vem han vill vara. I en värld där alla verkar ha “goda råd” blir han tvungen att lära sig att lyssna på sig själv för att navigera livets kanske mest mytomspunna gåta: kärleken.

Diego Monsiváis García

Diego Monsiváis García


Regissör: Yousra Said
Nytt projekt: Doki doki

Synopsis: 16 åriga cosplayern Nor vågar inte möta sin vän Anas närmande på hotellrummet. Dagen efter står hon ensam och ser Ana navigera självklart mellan montrar och blickar på comic con. Nor är lämnad i barndomen och måste komma ikapp. En genväg presenteras i hockeyspelaren Tim.

Yousra Said


Regissör: Akram Mahmod
Nytt projekt: Med Små Tuggor

Synopsis: ”Med Små Tuggor” är en berättelse om vänskap, kärlek och överlevnad i en tuff stadsdel. Rey och Umi, två tonårspojkar, navigerar genom livets prövningar, där våldsamheter och ögonblick av skör och äkta intimitet fyller dessa vardag.

Akram Mahmod


Regissör: Klara Bond
Nytt projekt: Vad trodde Elis

Synopsis: En sommarnatt råkar Elis somna på ett skogsrave utanför storstan, och när han vaknar upp befinner han sig på en spelmansstämma i Dalarna. Elis första möte med folkmusiken gör honom upprymd, men när han ska visa sin upptäckt är stämman plötsligt borta. Har Elis drömt om något han inte visste fanns?

Klara Bond

Se hela Festivalprogrammet