Genre: Dokumentär

Trampmasters – Allt för studs

En unik inblick i den skånska studsmattekulturen. Vi får följa två av Skånes och Sveriges mest lovande studsmattehopp. En berättelse om passion, vilja, vänskap, och utanförskap. Om att våga offra allt för framgången.

En Hyllning Till Skogens Konung

”En Hyllning Till Skogens Konung” berättar historien om ”Älgsängen”. En möbel som inte liknar något annan och vars historia innehåller svek, krossade drömmar och död.

De bräckliga ögonblicken

Elliots morbror Mikael var som en fadersfigur för honom när han var liten, men tonåren skapade avstånd mellan dem, och Elliot kände skuld. En film om liv, död och den komplexa relationen till en familjemedlem.

Den moderna människans virtuositet

This film explores the option of taking a step back from postmodern, unsustainable culture and grounding our purpose through artisanship, with and within nature and its’ elements.

Han målar bara i blått

”Rolf har bott 30 år i sin lägenhet på Söder i Helsingborg. En dag får han plötsligt veta att han snart ska flytta till ålderdomshemmet.

”Han målar bara i blått” skildrar en konstnärs berättelse om sitt liv inifrån ett hem han gjort till en installation av minnen, upplevelser och händelser.”

Man med glatt humör

När buss 53 mot Henriksdalsberget kör in i en parkerad bil i centrala Stockholm har chauffören haft hjärtstopp i 13 minuter. Gustav filmar sin pappa busschauffören och minns barndomens far och oroar sig för att han ska försvinna igen.

200 m

De har kommit långt men de är inte färdiga, de har kämpat och snart så är de där. I Kalmars Äventyrsbadet möts Celia och Zahra varje tisdag 19:30 för kursen Vuxensim Fortsättning. Vi följer de i deras utveckling och vänskap i denna film om att känna sig trygg och kapabel i vatten.

The Story

Sedan 1996 har The Tivoli varit en institution i Helsingborg – en mötesplats och ett nöjespalats som upplevt både sensationella framgångar, radikala flyttar och befunnit sig på konkursens rand. I den här dokumentären möter vi stammisar, artister och inte minst mannen bakom The Tivoli, Hasse Jönsson.

En skapande själ

En Dokumentär film som djup dycker inom en konstnärs tankar, Om livets känslor och hur alla kan utrycka sig olika.