Pixel Junior 0-15 år 27 april 14.00-18.00

Pixel Junior 0-15 år 27 april 14.00-18.00

Pixel Junior 0-15 år 14.00-18.00

Pixel Junior bjuder på filmvisning med 57 filmer från skånska filmskapare mellan 0-15år, följt av en spännande prisutdelning ledd av komikern Hanna K Mölstad. Det blir polaroid-fotohörna, tatueringsstudio och alla barn bjuds på fika, men fokus är såklart på biovisningen! Vi ses den 27 April i Landskrona.

Nytt för i år är att vi har två nya spännande priser, som delas ut i vardera viktklass – ”Bästa Berättelse” samt ”Bästa Animation”. ”Bästa Film” delas traditionsenligt ut. Detta gör att vinstchansen ökar betydligt så håll tummarna för dig eller din kompis som skickat in film.

Filmpassen visas på Biograf Maxim i Landskrona och Prisutdelningen kommer att hållas på Landskrona Teater och då det finns begränsat antal platser i salongerna ber vi dig som är med i filmtävlan att komma i god tid för att vara säker på att få en plats.

OBS! Väskförbud på Landskrona Teater

14.00-16.30  Pixel Junior Filmpass, med start varje heltimme. Biograf Maxim 

15.00 Pixel bjuder på mellanmål till Pixel Junior Filmskapare, Biograf Maxim 

14.00-17.00 Tatuera dig med pixeldjuret & ta polaroidbilder i Pixels fotohörna, Biograf Maxim 

15.45-16.15 Träffa Svenska Filminstitutet (Hanna Sohlberg och Axel Petersén) Biograf Maxim 

17.15-18.00  Prisutdelning Pixel Junior (0-15 år) Salongen i Landskrona teater

Pixel-jury 2024 Pixel Junior
För åldrarna 0-15 år bestod juryn av: 

Katri Johansson 

Om Katri Johansson: Katri Johansson är idag Kulturutvecklare i Ystad men har sin bakgrund inom film. Tidigt gick hon utbildning i klassisk animation på Konstfack, och arbetade därefter bl.a med reklamfilm och olika filmproduktioner. Främst har Katri arbetat som projektledare de senaste 15 åren med bla. filmturism, filmfestivaler(Pixel), storytelling inom besöksmål och utställningar. Katris absoluta favoritgenre inom film/TV/litteratur är postapokalyptiska dystopier varvat med lite fantasy.

Daniel Bezares
Om Daniel Bezares: Daniel Bezares är en filmfotograf, regissör och producent baserad i Malmö. Redan som barn började Daniel fotografera med morfars gamla stillbildskamera och sedan dess har han arbetat med film, foto och det visuella berättandet i nästan hela hans liv. Idag driver Daniel produktionsbolaget Camera X. Daniel arbetar primärt med filmfoto och har efterhanden filmat många barnserier och filmer. När han inte filmar tränar daniel Judo och lär ut kampsport.

Nina Waldeborn

Om Nina Waldeborn: Handleder pedagoger i förskolan om digitala verktyg & estetiska uttryck. Utb inom film och TV.

Priser för Pixel Junior 2024 
7-12 år Flugvikt 
Junior Bästa Film Flugvikt
Junior Bästa Berättelse Flugvikt
Junior Bästa Animation Flugvik

13-15 år Lättvikt
Junior Bästa Film Lättvikt
Junior Bästa Berättelse Lättvikt
Junior Bästa Animation Lättvikt

OBS! Minivikt  0-7 år utgår då vi inte fick in några filmer i den kategorin. 

”Hanna är komiker och konferencier. Älskar löjligt lyckliga slut och vill se livet som en feelgoodfilm. Hon har en pigg och fiffig humor och gillar att skapa skön, hög stämning. Någon sa att hon är exceptionellt kvick och osedvanligt smart, det kan dock ha varit hon själv. Det var inte hennes barn… Kan inte hitta en bättre film än Dirty Dancing men Bilar ligger nära.”

Pixelteamet är glada över att härliga Hanna K Mölstad tackat ja till att ta sig an uppdraget som årets Pixel-konferencier under Pixel Juniors prisutdelning. Hanna är uppvuxen i Landskrona och prisutdelningen kommer att hållas i vackra Landskrona Teater och leds av härliga Hanna K Mölstad, det kommer att bli en glammig, spännande prisutdelning med mycket humor!

Vänligen observera att du inte kan ta med någon väska till Landskrona Teater.
Har du en väska med dig så får du tyvärr inte komma in, detta gäller även tygpåsar/plastpåsar, magväskor och handväskor!

Polismyndigheten och Landskrona stads säkerhetsavdelning har tillsammans
med teatern tagit ett beslut kring vilka väskor som är tillåtna in på Landskrona Teater. Därför är det väldigt viktigt att ingen har med sig några väskor alls under dagen.

Har du behov av att ta med dig väska pga medecinska skäl, eller liknande, kontakta pixel@filmiskane.se

Publicerad
Visa alla Nyheter