Nominerade till Pixel Talent Award 2024

Nominerade till Pixel Talent Award 2024

Årets nominerade till Pixel Talent Award – ett av Sveriges största kortfilmspriser, som årligen delas ut under Pixel Skånes Kortfilmsfestival. Regissören ansöker med en färdig film och en beskrivning av ett nytt kortfilmsprojekt.

Kort om Pixel Talent Award 
Pixel Talent Award – Ett av Sveriges största kortfilmspriser, i år till ett värde av 220 000kr. I juryn finns  Film i Skåne, Filmcentrum Syd, Centrum för Dramatik Syd, BoostHbg, Wehaveaplan samt Solid Entertainment. Vilka också står för insatserna i vinsten. Längre ned på denna sida presenteras juryn närmare.

Kort om insatserna i priset 2024 
·       Film i Skåne: 100 000 kr produktionsmedel
·       Centrum för Dramatik Syd: Coachtimmar med individuell manuscoach
·       BoostHbg: Coachtimmar kring publik, strategi och distribution
·       Wehaveaplan: Efterproduktion i form av grade (två dagar) 
·       Solid Entertainment: Lån av teknik/utrustning
·       Filmcentrum Syd: Produktionsstöd, tex coachning, klipprum, mötesrum, lån av teknik
 

Filmskaparna kommer att pitcha varsin kommande film under programpunkten ”Pixel Talent Award hjärta Pitch Your Heart Out” i samarbete med BoostHbg som är en del av juryn. Klockan 17:00 den 27 april på Landskrona Teater, Vinnaren presenteras under prisutdelningen som startar 18.30 samma kväll


Pixel-teamet är glada att kunna presentera årets nominerade till Pixel Talent Award 2024:

Diego Monsiváis García, med kommande filmen ”Perdóname, förlåt”
Yousra Said, med kommande filmen ”Doki doki”
Akram Mahmod, med kommande filmen ”Med Små Tuggor”
Klara Bond, med kommande filmen ”Vad trodde Elis”.
Regissör: Diego Monsiváis García
Nytt projekt: Perdóname, förlåt

Synopsis: Dan är en halvsvensk-halvmexikansk ung kille som kämpar med att definiera vem han vill vara. I en värld där alla verkar ha “goda råd” blir han tvungen att lära sig att lyssna på sig själv för att navigera livets kanske mest mytomspunna gåta: kärleken.

”När jag fick beskedet om att jag blivit nominerad till Pixel Talent Award kunde jag knappt sitta still. Jag fick en plötslig och stor lust att filma typ nu. Och det är klart man känner sig nervös, men så ska det vara! Jag är oerhört tacksam.”, säger Diego Monsiváis García

Diego Monsiváis García

Diego Monsiváis García


Regissör: Yousra Said
Nytt projekt: Doki doki

Synopsis: 16 åriga cosplayern Nor vågar inte möta sin vän Anas närmande på hotellrummet. Dagen efter står hon ensam och ser Ana navigera självklart mellan montrar och blickar på comic con. Nor är lämnad i barndomen och måste komma ikapp. En genväg presenteras i hockeyspelaren Tim.

”Möjligheten att bygga vidare på mitt filmspråk betyder verkligen allt…! Glädje glädje glädje!”, säger Yousra Said

Yousra Said


Regissör: Akram Mahmod
Nytt projekt: Med Små Tuggor

Synopsis: ”Med Små Tuggor” är en berättelse om vänskap, kärlek och överlevnad i en tuff stadsdel. Rey och Umi, två tonårspojkar, navigerar genom livets prövningar, där våldsamheter och ögonblick av skör och äkta intimitet fyller dessa vardag.

”Det känns otroligt spännande både med nomineringen och att få tävla med massa grymma filmskapare. Jag regidebuterar på Pixel Filmfestival och det är en ära att få göra detta på hemmaplan i Skåne. Jag ser varmt fram emot att få presentera min film till publiken och juryn, prata om nya idéer och att få möta alla kollegor och branschfolk.”, säger Akram Mahmod

Akram Mahmod


Regissör: Klara Bond
Nytt projekt: Vad trodde Elis

Synopsis: En sommarnatt råkar Elis somna på ett skogsrave utanför storstan, och när han vaknar upp befinner han sig på en spelmansstämma i Dalarna. Elis första möte med folkmusiken gör honom upprymd, men när han ska visa sin upptäckt är stämman plötsligt borta. Har Elis drömt om något han inte visste fanns?

”Att bli nominerad känns som en fin knuff i rätt riktning för mig och mitt projekt, och det betyder mycket”, säger Klara Bond

Klara Bond


Pixel Talent Award-jury 2024

Ammy Kjellsdotter Åström, Centrum för Dramatik Syd
Om Ammy Kjellsdotter Åström: Jag arbetar sedan flera år tillbaka som regional samordnare på Centrum för dramatik Syd, en medlemsförening för manusförfattare och dramatiker. I mitt arbete igår bl.a. att förmedla uppdrag till medlemmarna samt leda projekt inom manusutveckling i samarbete med branschorganisationer och andra föreningar. Det här är första året som Centrum för dramatik Syd är med och bidrar med manuscoachtimmar till vinnaren av Pixel Talent Award. Det tycker vi såklart är jätteroligt. Vi ses den 27 april i Landskrona!

Magnus Paulsson, Solid Entertainment
Om Magnus Paulsson: Producent på Malmöbaserade produktionsbolaget Solid Entertainment sedan 1996. Har (sam)producerat över 20 långfilmer och gjort mängder med musikvideos och reklamfilmer, flera dokumentärer och varit inblandad i åtskilliga tv-serier.

Kerstin Übelacker, We Have a Plan
Om Kerstin Übelacker: Kerstin Übelacker är producent och driver produktionsbolaget We Have a Plan. Hon har 15 års erfarenhet av filmproduktion samt var en del av att bygga upp Doc Lounge.

Jan Daae, Boost HBG
Om Jan Daae: Cand.mag. i Filmvetenskap från Köpenhamns Universitet. Har sedan jobbat på DR med allt från nyheter och sport till internationell finansiering och distribution av primärt nordiska dramaserier och kreativa dokumentär. Är förutom den aktuella rollen som filmkonsulent på BoostHBG freelance-konsulent med projekt för Nordisk Film & TV Fond.

Johan Simonsson, Filmcentrum Syd
Om Johan Simonsson: Johan är produktionsstödsansvarig på FilmCentrum Syd i Malmö, där han också ansvarar för talangutveckling, kurser/workshops samt visnings- och andra filmarrangemang. Han är även verksam som filmskapare, främst som regissör av egna dokumentärfilmer. Johan vurmar särskilt för filmer med en hög konstnärlig ambitionsnivå, filmer som utmanar den konventionella anglosaxiska dramaturgin. Den absoluta favoritfilmen är Stanley Kubricks ”2001: A Space Odyssey” (1968).

Ludvig Rodman, Film i Skåne
Om Ludvig Rodman: Ludvig har jobbat på Film i Skåne sedan 2013 och är sedan 2020 konsulent för kort fiktion samt ansvarig för system och IT. Ludvig har en bakgrund som filmskapare och är utbildad på Sydney Film School och i filmvetenskap vid Lunds Universitet. Just nu jobbar han med projektledning av talangprogrammet ”Programmet Kortfilm” och individuell utveckling av filmskapare och projekt. Han är lika förtjust i att gå på djupet kring konstnärlig gestaltning och allvarlig tematik som att spåna fritt och skratta tillsammans med filmskapare som jobbar med humor. Han är både seriös och tramsig och har konstigt nog Pacific Rim som en av sina favoritfilmer.

Pixel Skånes Kortfilmsfestival är den 27 april 2024 i Landskrona. Det kommer att bli en dag full av inspiration, möten med nya och gamla vänner i Skånes filmnätverk, spännande gäster, en pampig prisutdelning i Landskronas vackra teater och viktigast av allt – massor av skånsk kortfilm!

Publicerad
Visa alla Nyheter