Pixel Skånes Kortfilmsfestival i Landskrona

Pixel Skånes Kortfilmsfestival i Landskrona

PIXEL Skånes Kortfilmsfestival 2024
Festivaldatum: 27 April 
Plats: Landskrona Teater  & Biograf Maxim i Landskrona
Biljetter: Gratis, Välkommen!

Pixel Skånes Kortfilmsfestival arrangeras av Film i Skåne och i år samarbetar vi med Landskrona Stad. Pixel kommer att ta plats på Landskrona teater och Biograf Maxim i Landskrona. Här kan du läsa Landskrona Stads pressmeddelande: https://www.landskrona.se/nyheter/skanes-kortfilmsfestival-pixel-arrangeras-i-landskrona/

Citat från pressmeddelandet:

– Vi är väldigt glada över att Pixel arrangeras i Landskrona nästa år. Vi hoppas att många filmskapare deltar med bidrag och att man som besökare passar på att ta del av alla de spännande programpunkter som festivalen bjuder på, säger Anna Hansen, förvaltningschef på kulturförvaltningen.

– 2024 återupptar vi en gammal tradition med att genomföra Pixel i samarbete med en skånsk kommun och det är fantastiskt roligt att Landskrona med sin vackra teater vill vara värd för festivalen tillsammans med oss, säger Ralf Ivarsson, vd på Film i Skåne.

PIXEL Skånes Kortfilmsfestival startades 1996 och välkomnar sedan dess skånska filmskapare i alla åldrar att tävla med sina kortfilmer på max 15 minuter. PIXEL är en mötesplats både för nya talanger och den mer etablerade filmskaparen, varje år bjuds det på spännande samtal, workshops och en festlig prisceremoni där bland annat PIXEL Talent Award delas ut. PIXEL Skånes Filmfestival arrangeras av Film i Skåne i samarbete med Landskrona Stad 2024. 

Tävlingsvikter för Pixel filmtävlan:

Minivikt 0-7 år  
Flugvikt 7-12 år
Lättvikt 13-15 år  
Mellanvikt 16-19 år  
Tungvikt 20-26 år  
Sumovikt 27-100 år

Alla åldrar är välkomna!
Kortfilm, max 15 minuter.


Vänligen observera att du inte kan ta med någon väska till Landskrona Teater.
Har du en väska med dig så får du tyvärr inte komma in, detta gäller även tygpåsar/plastpåsar, magväskor och handväskor!

Polismyndigheten och Landskrona stads säkerhetsavdelning har tillsammans
med teatern tagit ett beslut kring vilka väskor som är tillåtna in på Landskrona Teater. Därför är det väldigt viktigt att ingen har med sig några väskor alls under dagen.

Har du behov av att ta med dig väska pga medecinska skäl, eller liknande, kontakt pixel@filmiskane.se

Publicerad
Visa alla Nyheter